Bábovka s citronovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 405 g Cukr krupice
  • 45 g Kokosová moučka
  • 315 g Zakysaná smetana
  • 185 g Samokypřicí mouka
  • 60 ml Voda pitná
  • 85 ml Mléko polotučné
  • 90 ml Citronová šťáva
  • 2 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 100.4 mg
  • Draslík 113.7 mg
  • Vláknina 1921.5 mg
  • Vitamín A 1921.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.

  • 2

    Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí.

  • 3

    Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme.

Komentáře k receptu