Bábovka s citronovým sirupem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 23 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 100.4 mg
- Draslík 113.7 mg
- Vláknina 1921.5 mg
- Vitamín A 1921.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve utřeme v míse do hladkého krému změklé máslo s 220 g cukru a najemno nastrouhanou citronovou kůrou. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, poté mouku a kokosovu moučku. Přidáme zakysanou smetanu, přilijeme mléko a uhněteme dohladka. Těsto přemístíme do vymazané bábovkové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 1 hodinu.
-
2
Mezitím si připravíme sirup. Do kastrůlku nasypeme zbytek cukru, zalijeme vodou a citronovou šťávou a za stálého míchání na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Poté přivedeme k varu a povaříme ještě cca 4 minuty do zhoustnutí.
-
3
Polovinou horkého sirupu přelijem bábovku a ve formě necháme 4 minuty odpočinout. Vyklopíme, polijeme zbytkem sirupu a podáváme.