Marinované hovězí s chilli jablečnou nádivkou
Suroviny
- 0.5 kávová lžička Chilli paprička
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Jablka
- 1 stroužek Česnek
- 2 plátek Slanina vepřová
- 2 kg Hovězí plec
- 0.5 hrnek Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1052 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 43 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 386.3 mg
- Draslík 1923.6 mg
- Vláknina 3012.5 mg
- Vitamín A 3012.5 mg
- Vitamín B6 3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, třtinový cukr, mletý zázvor, vinný ocet, rozetřený česnek a rajčatový protlak. V hovězí pečeni vytvoříme nožem kapsu. Maso vložíme do velké nádoby, potřeme marinádou. Zakryjeme a v chladu necháme marinovat do druhého dne.
-
2
Nádivku připravíme tak, že v malé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, krátce orestujeme. Přidáme nasekané chilli papričky, jablko i se slupkou nakrájené na kostky, dobře promícháme a cca 3 minuty osmažíme. Necháme vychladnout. Poté nádivku vložíme do kapsy masa a uzavřeme špejlí. Maso zabalíme do alobalu, vložíme do pečící nádoby s víkem.
-
3
Zakrytý barbecue gril rozehřejeme na střední teplotu. Do výšky cca 2,5 cm umístíme mřížku. Položíme nádobu s masem a pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a za průběžného potírání marinádou pečeme ještě cca 40 minut.
-
4
Hotové maso necháme zabalené 15 minut odpočinout. Nakrájíme na plátky a podáváme.