Sladké chilli medailonky
Suroviny
- 600 g Vepřové maso libové
- 2 kávová lžička Olej rostlinný
- 2 kávová lžička Zázvor celý
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Olej sezamový
- 3 ks Šalotka
- 0.5 ks Chilli paprička
- 2 hrnek Zelí čínské
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1.5 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 29 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 920.2 mg
- Vláknina 4938 mg
- Vitamín A 4938 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3797.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme sójovou omáčku, med, najemno nastrouhaný zázvor, sezamový olej a chilli omáčku. Ohřejeme 30 sekund v mikrovlnné troubě na plný výkon. Přidáme vepřové medailonky a necháme 1-2 hodiny marinovat. Průběžně obracíme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, maso z obou stran zprudka osmahneme, zmírníme teplotu a poté ještě 6-8 minut restujeme. Vyjmeme, do pánve nasypeme na kousky nakrájenou šalotku, na plátky nakrájenou chilli papričku a nahrubo nasekané zelí, zalijeme zbytkem marinády a krátce orestujeme.
-
3
Maso servírujeme se zeleninou a těstovinami.