Kapustová polévka s bůčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 69 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 839.1 mg
- Vláknina 10855 mg
- Vitamín A 10855 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Po pár minutách vaření se na hladině utvoří pěna, kterou odebereme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem a vaříme 40 minut.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Mezitím si nakrájíme kapustu na slabé proužky a přidáme do jíšky, osmahneme a zalijeme trochou vývaru z masa. Podusíme 5 minut a odstavíme. Maso z vývaru vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vrátíme do hrnce, přidáme kapustu s povařenou jíškou a pozvolna vaříme.
-
3
V pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme cukr a jakmile začne karamelizovat, přidáme do pánve kostky vařených brambor a v karamelu je obalíme. Brambory v karamelu přisypeme do polévky a ještě několik minut povaříme, než se provaří jíška a rozvaří karamel.
-
4
Polévku podáváme s bílým pečivem.