Květák s knedlíčky
Suroviny
- 1 kostka Polévkové kostky Vitana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 ks Květák
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 3 l Voda pitná
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 9 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 104.4 mg
- Draslík 758.3 mg
- Vláknina 10205.8 mg
- Vitamín A 10205.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozdělíme květák na růžičky a uvaříme. Vodu nevyléváme.
-
2
Připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou z květáku, přidáme kousek masoxu a povaříme. Ochutíme muškátovým oříškem a vegetou.
-
3
Namočíme do mléka housky a vymačkáme je. Přidáme žloutek, sůl, muškátový oříšek a lžíci strouhanky.
-
4
Vykrájíme knedlíčky, které povaříme a podáváme s květákem.