Jelení řízky se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 20 g Hořčice
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 600 g Jelení maso
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 13.89 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 2265 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 888.6 mg
  • Vláknina 3732.5 mg
  • Vitamín A 3732.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu nakrájíme na 8 tenkých plátků, naklepeme, osolíme a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na plátky, petrželku posekáme. Vždy mezi dva plátky kýty vložíme plátek slaniny a plátek sýru, okraje zpevníme párátky a maso lehce potřeme pikantní hořčicí.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a takto připravené řízky zvolna osmažíme z obou stran.

  • 3

    Podáváme s bramborovou kaší a pokrm posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu