Mandlové makrónky s bílou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 18 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 19.4 mg
- Draslík 114.9 mg
- Vláknina 1997.6 mg
- Vitamín A 1997.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu rozpálíme na 175 °C. Dva plechy hodně vymastíme.
-
2
Marcipán spolu s cukrem a bílky rozmixujeme na hustou, hladkou hmotu. Pomocí lžíce rozdělíme jednotlivé makrónky na plech. Každou posypeme sekanými mandlemi. Pečeme dozlatova cca 10 min, poté necháme 5 min na plechu chladnout. Seškrábneme špachtlí a necháme zcela vychladnout na drátěné podložce.
-
3
Mezitím v malé pánvičce pozvolna přivedeme k varu smetanu, máslo a pomerančovou kůru. Přidáme na kousky nalámanou čokoládu a krém dohladka rozmícháme. Odstavíme, necháme cca 15 min chladnout. Krém musí zůstat roztíratelný.
-
4
Makrónky slepíme připraveným krémem do párů a uchováme čerstvé ve vzduchotěsné nádobě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.