Čokoládová roláda s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr moučkový
  • 145 g Jahody zahradní
  • 100 g Fromage frais
  • 55 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 55 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Řecký jogurt
  • 15 g Kakao
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 125.8 mg
  • Draslík 76.3 mg
  • Vláknina 3205.2 mg
  • Vitamín A 3205.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu rozpálíme na 200C. Mezitím plech vymažeme a vyložíme pečicím papírem.

  • 2

    Ve vodní lázni ušleháme vejce s cukrem do krémovité hmoty, poté vyjmeme a šleháme do vychladnutí. Opatrně vmícháme celozrnnou mouku, obyčejnou mouku a na závěr kakao spolu s lžící horké vody. Těsto nalijeme na plech a uhladíme.

  • 3

    Pečeme 10-12min. Přemístíme jej na arch pečicího papíru, okraje seřízneme a piškot s papírem svineme do rolády. Necháme 30min chladnout na drátěné podložce, poté papír opatrně vyrolujeme.

  • 4

    Řecký jogurt smícháme s fromage frais a směsí potřeme rovnoměrně piškot. Poklademe jahodami nakrájenými na kostičky a opět svineme. Posypeme kakaem, moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu