Růžové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Citronová šťáva
  • 1 ks Potravinářská barva
  • 4 ks Pudinkový prášek - jahodový
  • 2 ks Zlatý klas - pudinková pochoutka
  • 2 hrnek Mléko polotučné
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 404 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 262.2 mg
  • Draslík 149.1 mg
  • Vláknina 65.5 mg
  • Vitamín A 65.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z ušlehaného sněhu s příměsemi upečeme těsto.

  • 2

    Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem.

  • 3

    Opatrně vmícháme mouku a ušlehaný sníh a jahodový pudink.

  • 4

    Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech.

  • 5

    Vychladlý korpus rozkrojíme, spodek namažeme krémem a vršek polevou.

  • 6

    Na krém uvaříme mléko se Zlatým klasem do kaše.

  • 7

    Necháme vychladit a našleháme s máslem.

Komentáře k receptu