Růžové řezy
Suroviny
- 1 ks Máslo čerstvé
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Citronová šťáva
- 1 ks Potravinářská barva
- 4 ks Pudinkový prášek - jahodový
- 2 ks Zlatý klas - pudinková pochoutka
- 2 hrnek Mléko polotučné
- 1 hrnek Voda pitná
- 1 hrnek Cukr moučkový
- 8 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 33 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 262.2 mg
- Draslík 149.1 mg
- Vláknina 65.5 mg
- Vitamín A 65.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z ušlehaného sněhu s příměsemi upečeme těsto.
-
2
Žloutky utřeme s cukrem a přidáme mouku promíchanou s kypřicím práškem.
-
3
Opatrně vmícháme mouku a ušlehaný sníh a jahodový pudink.
-
4
Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech.
-
5
Vychladlý korpus rozkrojíme, spodek namažeme krémem a vršek polevou.
-
6
Na krém uvaříme mléko se Zlatým klasem do kaše.
-
7
Necháme vychladit a našleháme s máslem.