Velikonoční perníčky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Tuk Hera jedlý
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 28.2 mg
  • Vláknina 2658.2 mg
  • Vitamín A 2658.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze všech surovin vypracujeme tužší, ale hladké těsto. Necháme je do druhého dne odležet.

  • 2

    Z těsta vyválíme placku a vykrajujeme různé tvary.

  • 3

    Dáme je na vymazaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 4

    Permíčky zdobíme dle vlastní fantazie.

Komentáře k receptu