Řezy ze svíčkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1385 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 93.9 mg
- Draslík 607 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
-
2
Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
-
3
Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
-
4
Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
-
5
Ihned podáváme.