Svíčková na moravský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 28 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 584.7 mg
- Vláknina 240.7 mg
- Vitamín A 240.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.
-
2
V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.
-
3
Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.
-
4
Před podáváním maso nakrájíme na plátky.