Hovězí řízky z vařeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka polohrubá
  • 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 20 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 41.67 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 plátek Hovězí maso vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 129.7 mg
  • Draslík 98.6 mg
  • Vláknina 2302.5 mg
  • Vitamín A 2302.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat 4 plátky vařeného hovězího masa.

  • 2

    Do misky nasypeme mouku, solamyl, vejce, strouhaný sýr a přilijeme mléko. Dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Osolíme a okmínujeme. Do těstíčka vmícháme dvě lžíce scezeného nakládaného hrášku.

  • 3

    V tomto těstíčku postupně obalíme všechny čtyři plátky masa a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu