Hovězí řízky z vařeného masa
Suroviny
- 60 g Mouka polohrubá
- 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20 g Sýr Eidam cihla 40%
- 100 ml Mléko polotučné
- 41.67 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Solamyl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 plátek Hovězí maso vařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 129.7 mg
- Draslík 98.6 mg
- Vláknina 2302.5 mg
- Vitamín A 2302.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Budeme potřebovat 4 plátky vařeného hovězího masa.
-
2
Do misky nasypeme mouku, solamyl, vejce, strouhaný sýr a přilijeme mléko. Dobře promícháme, až vznikne těstíčko. Osolíme a okmínujeme. Do těstíčka vmícháme dvě lžíce scezeného nakládaného hrášku.
-
3
V tomto těstíčku postupně obalíme všechny čtyři plátky masa a usmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.