Zaječí hřbet na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 g Houby čerstvé
  • 100 g Margarín
  • 800 g Zaječí maso
  • 250 ml Víno červené
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 cl Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 213.8 mg
  • Draslík 1276.8 mg
  • Vláknina 4260 mg
  • Vitamín A 4260 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  • 3

    Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.

  • 4

    Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.

Komentáře k receptu