Zaječí hřbet na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 51 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 213.8 mg
- Draslík 1276.8 mg
- Vláknina 4260 mg
- Vitamín A 4260 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
-
2
Margarín rozehřejeme v pánvi. Zaječí hřbet protkneme slaninou a položíme prošpikovanou stranou dolů do tuku. Smažíme asi 7 minut, pak ho obrátíme a smažíme dalších 7 minut. Během opékání často poléváme vypečenou šťávou. Maso vyjmeme a uložíme do tepla.
-
3
Ve druhé pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla, přisypeme cibuli s houbami a osmažíme. Směs s vývarem přidáme do vypečené šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Omáčku necháme trochu zhoustnout.
-
4
Omáčku zjemníme smetanou, vínem a sherry a znovu povaříme. Maso nakrájíme a uvolníme od kosti. Podáváme s houbami a omáčkou.