Kančí pečeně s jablečným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 1099.6 mg
- Vláknina 12141.6 mg
- Vitamín A 12141.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě cibule a kořenovou zeleninu nakrájíme na kousky. Ve velkém hrnci s asi litrem vody povaříme s bobkovými listy, zrníčky pepře a celerovými listy, cibulí a kořenovou zeleninou. Po chvíli vložíme kančí krkovičku, osolíme a vaříme do změknutí.
-
2
Krkovičku vyjmeme, uvolníme od kosti, nakrájíme na silné plátky a vložíme zpět do nálevu. Poslední cibuli oloupeme a odložíme stranou.
-
3
Oloupeme 2 jablka, odstraníme jádřince a dužinu se zbytkem cibule najemno nakrájíme. Osmažíme na oleji, přidáme kyselý zelí a vaříme asi 20 minut. Zbylé jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Zelí upravíme na talíře s plátky masa a jablka a podáváme.