Perníkové řezy s tvarohem
Suroviny
- 50 g Ořechy vlašské
- 500 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 hrnek Jablka
- 1.5 hrnek Cukr krupice
- 3 hrnek Mouka polohrubá
- 0.5 hrnek Olej stolní
- 0.5 hrnek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 4 polévková lžíce Marmeláda meruňková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 28 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 145 mg
- Vláknina 6277.4 mg
- Vitamín A 6277.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, cukr, kakao, koření, vejce, prášek do perníku, olej a mléko smícháme.
-
2
Přidáme nastrouhaná jablka, nasekané ořechy a několik lžíc marmelády.
-
3
V druhé míse smícháme tvaroh, zbývající cukr a pudink.
-
4
Těsto nalijeme na vymazaný plech a navrch natřeme tvaroh.
-
5
Pečeme ve středně vyhřáté troubě.