Vepřové žebírko moravské
Suroviny
- 30 g Mandle
- 750 g Vepřová žebra
- 150 g Moravské uzené maso
- 500 g Těstoviny vařené (průměr)
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Hovězí vývar základní
- 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 55 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 178.5 mg
- Draslík 450.9 mg
- Vláknina 1842.6 mg
- Vitamín A 1842.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.
-
2
Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.
-
3
Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.