Vepřové žebírko moravské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Mandle
  • 750 g Vepřová žebra
  • 150 g Moravské uzené maso
  • 500 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 178.5 mg
  • Draslík 450.9 mg
  • Vláknina 1842.6 mg
  • Vitamín A 1842.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka trochu naklepeme, ochutíme solí a pepřem. V pánvi rozehřejeme kvalitní olej, vložíme žebírka a smažíme 4 minuty. Jakmile je obrátíme, přisypeme na kostičky nakrájené moravské uzené a smažíme spolu s žebírky další 4 minuty. Žebírka vyndáme, uzené maso ponecháme v pánvi.

  • 2

    Šťávu posypeme moukou, promícháme s olejem v pánvi a podlijeme vývarem. Zakapeme worcesterem, povaříme 20 minut a odstavíme.

  • 3

    Takto připravená žebírka podáváme s těstovinami. Porce posypeme drcenými mandlemi.

Komentáře k receptu