Čokoládový dort s kandovanou pomerančovou kůrou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 8 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 124.7 mg
- Draslík 134.1 mg
- Vláknina 3556.7 mg
- Vitamín A 3556.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Křehké těsto rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou dortovou formu. Zakryjeme pečícím papírem a korpus pečeme asi 15minut. Po 10ti minutách odstraníme papír, aby těsto získalo zlatožlutou barvu.
-
3
Na čokoládovou pěnu rozpustíme ve vodní lázni na kousky nalámanou čokoládu se 4 lžícemi vody a odstavíme. Rozklepneme vejce a žloutky metličkou vmícháme do čokolády. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a cukru, vše důkladně ale zlehka promícháme a vložíme na 2hodiny do lednice.
-
4
Meruňkový džem smícháme s pomerančovým likérem, korpus směsí potřeme a posypeme najemno nasekanou pomerančovou kůrou. Naneseme vychlazený čokoládový krém, uhladíme, dozdobíme kousky pomerančové kůry a posypeme kakaem.