Cikánské hovězí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1704 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 1321.4 mg
- Vláknina 18315 mg
- Vitamín A 18315 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso (nebo hovězí roštěnec) opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
-
2
Plátky po obou stranách opečeme na polovině tuku.
-
3
Polovinu cibule nakrájíme na drobno, dorůžova osmahneme na tuku po plátkách, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak, podusíme a zalijeme teplou vodou.
-
4
Do základu přidáme maso a dusíme pod poklicí doměkka.
-
5
K poloměkkému masu přidáme oloupané a na kousky nakrájené brambory a krátce povaříme. Zahustíme zásmažkou připravenou ze zbývajícího tuku a z prosáté mouky. Za občasného promíchání dusíme doměkka, podle potřeby dosolíme.
-
6
Slaninu nakrájíme na drobno, roztavíme a dorůžova na ní osmažíme druhou polovinu cibule, kterou jsme nakrájeli na plátky.
-
7
Okurku nakrájíme na ozdobné vějířky.
-
8
Při podávání klademe do středu talíře dušené brambory, přes ně položíme plátek masa, přelijeme jej omáčkou, posypeme osmaženou cibulí se slaninou a nakonec pokrm ozdobíme okurkou.