Sedlina z hrášku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 125.7 mg
- Draslík 86.9 mg
- Vláknina 1494.5 mg
- Vitamín A 1494.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zbytek dušeného hrášku prolisujeme a rozředíme bůjonem tak, abychom měli hustou omáčku.
-
2
Prolisovaný hrášek, vejce, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce.
-
3
Poté si vezmeme malou formu na puding nebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme.
-
4
Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut.