Jahodová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 7 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 20.3 mg
- Draslík 307.8 mg
- Vláknina 8000 mg
- Vitamín A 8000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.
-
2
V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.
-
3
Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.
-
4
Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.