Jahodová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 425 g Cukr moučkový
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Olej stolní
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 10 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 20.3 mg
  • Draslík 307.8 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 117.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Několik jahod si ponecháme na dozdobení, zbytek odstopkujeme a propasírujeme přes síto.

  • 2

    V kastrolu přivedeme k varu 350g cukru se 2 lžícemi vody, přidáme želatinu namočenou do studené vody, odstavíme a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Poté přidáme do směsi jahodové pyré a vanilkový cukr. Důkladně promícháme a necháme vychladnout.

  • 3

    Mezitím ušleháme ze smetany a zbylého cukru tuhou šlehačku a přimícháme do jahodové směsi ve chvíli, kdy začne tuhnout. Formu lehce vymažeme, nalijeme směs, přidáme několik menších jahod a mrazíme 4-5hodin.

  • 4

    Zmrazený dezert vyklopíme na mísu a dozdobíme zbylými jahodami. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu