Škvarkové taštičky nebo závin
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Vepřové škvarky
- 50 g Cukr moučkový
- 200 g Náplň maková
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Skořice mletá
- 3 špetka Hřebíček mletý
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 61.7 mg
- Draslík 73.3 mg
- Vláknina 4737.5 mg
- Vitamín A 4737.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté škvarky a ostatní přísady na těsto zpracujeme a necháme odpočinout.
-
2
Vyválíme plát a rozkrájíme ho na čtverce.
-
3
Naplníme náplní dle chuti, např.tvarohovou, makovou apod, přehneme a okraje přimáčkneme, aby vznikla taštička.
-
4
Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v prudké troubě.
-
5
Z těsta můžeme udělat i závin.