Zelenina s kuřecím masem
Suroviny
- 100 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Brokolice
- 300 g Kuřecí prsa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Vývar slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 0.84 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 177 g
- Sodík 1155 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 48 mg
- Draslík 733.2 mg
- Vláknina 12261.8 mg
- Vitamín A 12261.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme, necháme zesklovatět na oleji v tlakovém hrnci. Přidáme zeleninu a podusíme asi 3 minuty. Zalijeme vývarem, okořeníme, hrnec uzavřeme a vše zvolna vaříme 10 minut.
-
3
Omyté kuřecí maso nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce a vaříme asi 15 minut. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku a bazalku. Pokrm podle chuti přisolíme a opepříme.