Kuře pečené s bramborami a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 g Žampiony - sterilované
  • 1200 g Kuře
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1184 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 326.3 mg
  • Draslík 1695.3 mg
  • Vláknina 15267.5 mg
  • Vitamín A 15267.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře rozčtvrtíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do pekáče vymazaného máslem dáme vrstvu brambor, na brambory navrstvíme žampiony a osolíme. Posypeme polovinou nastrouhaného sýra, okmínujeme a navrch položíme porce kuřete. Vše zalijeme smetanou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme.

  • 3

    Když kuřecí maso zezlátne, obrátíme je, znovu osolíme, okmínujeme a pečeme doměkka.

  • 4

    Chvíli před dopečením pokrm posypeme zbylým sýrem.

Komentáře k receptu