Čokoládový krém s vanilkou a kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 6 ks Badyán
  • 1 polévková lžíce Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 186.7 mg
  • Vláknina 4755.2 mg
  • Vitamín A 4755.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládový krém připravíme jeden den předem.

  • 2

    Čokoládu nalámanou na kousky přelijeme 500ml vroucího mléka a opatrně promícháme. Když se čokoláda rozpustí, přidáme zbytek studeného mléka a vanilkovou esenci a opatrně promícháme. Krém vložíme na 12h do lednice.

  • 3

    Před podáváním krátce zahřejeme čokoládový krém ve vodní lázni. Připravíme si šest pohárků, do každého dáme jednu hvězdičku badyánu, na špičku nože skořice a zalijeme rozehřátým krémem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu