Zapečené palačinky s jablky
Suroviny
- 14 g Máslo čerstvé
- 100 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 250 g Zakysaná smetana
- 400 ml Mléko polotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 6 ks Jablka
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 balení Cukr vanilka
- 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1062 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 54 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 125 g
- Cholesterol 508 mg
- Draslík 571.3 mg
- Vláknina 16992.8 mg
- Vitamín A 16992.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme těsto. Na rozpáleném oleji na pánvi upečeme tenké palačinky.
-
2
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, vložíme na rozpuštěné máslo, zasypeme částí cukru a orestujeme. Když začne cukr karamelizovat, odstavíme z plotny a přidáme skořici s vanilkovým cukrem.
-
3
Upečené palačinky naplníme jablky, složíme do šátečků a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.
-
4
Zakysanou smetanu promícháme se žloutky, pudinkovým práškem a zbylým cukrem. Nalijeme na palačinky a dezert zapečeme v troubě.