Kynutý tvarohový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 400 g Tvaroh jemný
  • 20 g Mandle
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 41.7 mg
  • Draslík 97 mg
  • Vláknina 3054.2 mg
  • Vitamín A 3054.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasypeme do mísy mouku, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj droždí rozpuštěné v trošce vody, zaprášíme moukou, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme mléko, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. Vypracujeme hladké těsto a na teplém místě necháme vykynout.

  • 2

    Těsto znovu propracujeme, vyválíme tenký plát a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Necháme ještě chvíli kynout.

  • 3

    Mezitím předehřejeme troubu na 175C.

  • 4

    Tvaroh se žloutky, vanilkovým cukrem a lžičkou citronové kůry utřeme dohladka. Vmícháme tuhý sníh z bílků a ihned opatrně rozetřeme na vykynuté těsto a uhladíme. Posypeme nasekanými mandlemi a oříškovými lupínky.

  • 5

    Pečeme asi 20minut, poté zvýšíme teplotu na 200C a ještě asi 15minut dopékáme. Koláč podáváme ještě vlažný.

Komentáře k receptu