Vařená štika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 120.9 mg
- Draslík 405.3 mg
- Vláknina 7115.3 mg
- Vitamín A 7115.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Štiku očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a omyjeme. Pak ji nakrájíme na porce - podkovy, které osolíme a odložíme do chladničky na 30 minut.
-
2
Mezitím očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel, nakrájíme na kostičky a v hrnci krátce orestujeme na rozpáleném másle (1 lžíce).
-
3
Zeleninu pak zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka. Až potom vložíme do vody naporcovanou štiku, dosolíme podle chuti a pomalu vaříme do změknutí přibližně 15 minut. Vody by mělo být tolik, aby jen pokrývala maso se zeleninou.
-
4
V malé pánvičce rozehřejeme 1 lžíci másla, zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli, přimícháme strouhanku a osmahneme dorůžova.
-
5
Tuto strouhankovou jíšku přimícháme opatrně ke štice se zeleninou a hned podáváme.
-
6