Zapečené zelné flíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Těstoviny flíčky
  • 150 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 587 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 822 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 220.5 mg
  • Draslík 433.7 mg
  • Vláknina 8186.4 mg
  • Vitamín A 8186.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    Na sádle zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené zelí. Osolíme, okořeníme a krátce podusíme.

  • 3

    Podušené zelí promícháme s vařenými flíčky a vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, osolíme a okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Pokrm zapečeme v horké troubě.

  • 4

    Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakládanou okurkou.

Komentáře k receptu