Zapečené zelné flíčky
Suroviny
- 250 g Těstoviny flíčky
- 150 g Slanina vepřová
- 500 g Zelí hlávkové bílé
- 400 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 špetka Kmín celý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.35 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 26 g
- Sodík 822 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 433.7 mg
- Vláknina 8186.4 mg
- Vitamín A 8186.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Na sádle zpěníme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu a očištěné, na plátky nakrájené zelí. Osolíme, okořeníme a krátce podusíme.
-
3
Podušené zelí promícháme s vařenými flíčky a vložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci, osolíme a okořeníme muškátem a nasekanou petrželkou. Pokrm zapečeme v horké troubě.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem nebo s nakládanou okurkou.