Polévka fazolová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 567.7 mg
- Vláknina 9812.6 mg
- Vitamín A 9812.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si fazole přebereme, omyjeme a přes noc namočíme do studené vody. Druhý den dáme fazole v téže vodě uvařit do měkka a přidáme k nim uzené maso. Uvařené maso si vyndáme a necháme na teplém místě.
-
2
Z cibule a mouky si uděláme na sádle jíšku, zalijeme ji vodou, řádně rozmícháme, povaříme a poté ji přilijeme k fazolím. Dle potřeby si polévku přisolíme.
-
3
Na závěr do polévky přisypeme nakrájené uzené maso.