Kapr s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 540 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 214.8 mg
- Draslík 1220 mg
- Vláknina 4122.4 mg
- Vitamín A 4122.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, vykucháme, omyjeme, celého posolíme (i břišní dutinu), pokapeme citronovou šťávou a posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
-
2
Omyté papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kroužky. Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. K cibuli poté přidáme pokrájené papriky, zakryjeme pokličkou a podusíme.
-
3
Do máslem vymazaného pekáče vložíme kapra, na něj vložíme cibuli s paprikou, podlijeme červeným vínem a dáme péct do dobře vyhřáté trouby.
-
4
Pečeme do změknutí masa a celou dobu kapra průběžně poléváme
-
5
vínovým výpekem.