Hovězí plátky na morku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 53 mg
- Draslík 38 mg
- Vláknina 1218 mg
- Vitamín A 1218 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, na okrajích nažízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečme na části tuku.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Osmažíme ji na nepoužitém tuku dozlatova, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a pod poklicí je dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.
-
3
Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Nejméně 20 minut vaříme.
-
4
Nakonec šťávu procedíme zpět na plátky, přisolíme, přidáme na tenké plátky nakrájený morek a vše krátce povaříme.