Mleté řízky s houbovou náplní
Suroviny
- 300 g Maso mleté - mix
- 30 g Máslo čerstvé
- 150 g Houby čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 134.8 mg
- Draslík 239.8 mg
- Vláknina 2405.3 mg
- Vitamín A 2405.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.
-
2
Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.
-
3
Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
-
4
Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.