Mleté řízky s houbovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Maso mleté - mix
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.8 mg
  • Draslík 239.8 mg
  • Vláknina 2405.3 mg
  • Vitamín A 2405.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.

  • 2

    Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.

  • 3

    Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.

  • 4

    Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu