Jelení řízky na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 12 g
- Sodík 910 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 133 mg
- Draslík 644.7 mg
- Vláknina 921.3 mg
- Vitamín A 921.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné maso nakrájíme na řízky, naklepeme, posypeme pepřem a nadrceným jalovcem. Pokapeme lžící oleje, necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
-
2
Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.
-
3
Olej od pečení slijeme, přidáme máslo a oloupanou nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, poprášíme moukou, osmahneme. Zalijeme vínem, rozmícháme, přivedeme k varu. Do vařící šťávy vlijeme smetanu a prohřejeme.
-
4
Šťávou přelijeme řízky a podáváme.