Zelný salát s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 127 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 5 g
- Sodík 1265 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 2.8 mg
- Draslík 410.8 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Zelí propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Potom zelí osolíme, promícháme a necháme odležet. Přidáme ocet, cukr, lečo a olej. Vše dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.
-
3
Zelný salát s lečem podáváme vychlazený.