Zelný salát s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 50 g Cukr krupice
  • 300 g Lečo sterilované
  • 2000 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 ml Olej stolní
  • 100 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 127 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 1265 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 410.8 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na hrubé nudle. Zelí propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Potom zelí osolíme, promícháme a necháme odležet. Přidáme ocet, cukr, lečo a olej. Vše dobře promícháme a znovu necháme krátce odležet.

  • 3

    Zelný salát s lečem podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu