Čokoládová pěna s třešněmi v třešňovém likéru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 48 ks Třešně
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Likér třešňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 422 mg
  • Vláknina 8941.3 mg
  • Vitamín A 8941.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2415.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K čokoládě nalámané na kousky přilijeme 100ml vroucí smetany a důkladně promícháme.

  • 2

    Zbylou smetanu ochutíme třešňovým likérem a vyšleháme metlou pěnu. Poté přidáme k vlažné čokoládě.

  • 3

    Kruhové formičky naplníme do poloviny pěnou, doprostřed vmáčkneme 5 třešní a zakryjeme zbytkem pěny. Vložíme na cca 2hodiny do lednice.

  • 4

    Vychladlý dezert vyklopíme a před podáváním posypeme kakaem a dozdobíme třešněmi.

Komentáře k receptu