Plněné gratinované hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 150 g Šunka dušená
  • 100 ml Víno bílé
  • 4 ks Šalotka
  • 16 ks Hříbky čerstvé
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 4218.4 mg
  • Vláknina 10012.2 mg
  • Vitamín A 10012.2 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvých, větších hříbků odřízneme nožky, kloboučky částečně vydlabeme a potom je ponoříme na 1 minutu do vroucí osolené vody. Vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Kloboučky hříbků urovnáme do zapékací mísy vymazané olejem a česnekem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 5 minut.

  • 3

    Nožky hříbků nadrobno nasekáme spolu se šunkou, slaninou, oloupanou šalotkou, česnekem a petrželkou. V misce vše promícháme se strouhankou a vínem.

  • 4

    Náplň rozdělíme do kloboučků hub a pokrm zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu