Černá buchta

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 100 g Tuk Hera jedlý
  • 300 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 367 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 76.1 mg
  • Draslík 228.5 mg
  • Vláknina 4698.4 mg
  • Vitamín A 4698.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, heru a žloutky ušleháme do pěny.

  • 2

    Přidáme mouku s kypřícím práškem, mléko, citronovou kůru, kakao a rum.

  • 3

    Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta.

  • 4

    Nalijeme na plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 5

    Upečený moučník posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu