Netradiční kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 2 kg Kapr obecný
  • 3 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 241 mg
  • Draslík 1234.1 mg
  • Vláknina 2473.3 mg
  • Vitamín A 2473.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytého kapra zbavíme šupin, osolíme a posypeme grilovacím kořením zevnitř i na povrchu, vnitřek vymažeme hořčicí. Okořeněného kapra plníme střídavě vrstvou slaniny, sýra, plátky papriky a cibule a kapsu zašijeme.

  • 2

    Necháme den odležet.

  • 3

    Před pečením poklademe kapra slaninou.

  • 4

    Pečeme hodinu a podléváme.

  • 5

    Nakonec poklademe plátky másla a pokapeme citronem.

Komentáře k receptu