Plněné kedlubny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Kedlubna
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 41.8 mg
  • Draslík 660 mg
  • Vláknina 7354.8 mg
  • Vitamín A 7354.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kedlubny oloupeme a vydlabeme část dužiny ze středu, aby vznikl prostor pro náplň.

  • 2

    Kedlubny vložíme do zapékací misky, překryjeme alobalem a dáme předpéct.

  • 3

    Na pánvi orestujeme cibulku, přidáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malé kousky, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vše dochutíme solí a pepřem.

  • 4

    Předpečené kedlubny plníme směsí a vrátíme je na pár minut do trouby.

  • 5

    Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu