Závitky z krůtího masa s játrovou náplní
Suroviny
- 400 g Krůtí maso
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 2.75 g Tuk
- 0.15 g Tuk
- 20 g Strouhanka
- 100 g Játra drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 244.7 mg
- Draslík 457.3 mg
- Vláknina 3124.5 mg
- Vitamín A 3124.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme náplň: Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme nadrobno nakrájená játra, opečeme, vmícháme strouhanku a zalijeme vejci, která opepříme a osolíme. Přidáme petržel a necháme ztuhnout.
-
2
Plátky masa naklepeme, osolíme, naplníme směsí, svineme a převážeme nití. Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na tuku ze všech stran. Hlávkový salát použijeme na ozdobu.