Martinovy podkovy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 14 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 214.1 mg
- Draslík 186.3 mg
- Vláknina 4003.6 mg
- Vitamín A 4003.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a citronovou kůrou. Přilijeme vykynutý kvásek a vlažné mléko. Přidáváme mouku a osolíme. Těsto dáme vykynout, potom ho krájíme na obdélníky, potíráme makovou nádivkou. Uděláme z obdélníků větší rohlíčky, které na koncích nařízneme nožem. Necháme ještě chvilku kynout, potřeme žloutkem a pečeme v rozehřáté troubě dočervena.
-
2
Ještě teplé podkovy posypeme vanilkovým cukrem.