Rohlíčky s ořechovou nádivkou
Suroviny
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 0.0625 l Mléko polotučné
- 14 dkg Máslo čerstvé
- 15 dkg Med včelí
- 10 dkg Ořechy vlašské
- 3 dkg Strouhanka
- 30 dkg Mouka polohrubá
- 2 dkg Droždí
- 3 dkg Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 41 g
- Sodík 239 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 182.9 mg
- Draslík 292 mg
- Vláknina 8001.4 mg
- Vitamín A 8001.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme prosátou mouku, cukr, máslo, sůl, citronovou kůru, vykynutý kvásek a žloutky. Vytvoříme tuhé těsto a necháme kynout. Potom uděláme malé bochníčky, které znovu necháme kynout. Z každého vyválíme oválek, který potřeme ořechovou nádivkou.
-
2
Ořechová nádivka:
-
3
V rendlíku si rozpustíme med a máslo (4 dkg), přisypeme mleté ořechy, skořici, citronovou kůru a strouhanou houskou. Těsto zatočíme do tvaru rohlíčku a ještě chvilku necháme odpočinout. Rohlíčky potřeme žloutkem a pečeme v rozpálené troubě dočervena.