Filé z tresky v pikantní směsi
Suroviny
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Citrony
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 6 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 3159.9 mg
- Vitamín A 3159.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené porce filé potřeme připravenou směsí a necháme nejméně 2 hodiny odležet v chladničce.
-
2
Potom filé vložíme do pekáče, pokapeme olejem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
-
4
Při podávání ozdobíme každou porci plátkem omytého citronu.
-
5
Příprava směsi: Smícháme hořčici, olej, oregano, mletou papriku a chilli koření.