Křehké jablkové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 68.1 mg
  • Vláknina 1982.4 mg
  • Vitamín A 1982.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme jablka a nakrájíme je na menší kousky, přidáme trochu vody, skořici, hřebíček, citrónovou kůru a dle chuti přisladíme.

  • 2

    Podusíme na kaši (asi 10 minut) a necháme vychladnout.

  • 3

    Ze všech surovin zpracujeme těsto které vyválíme na plát, přendáme na plech, vymazaný tukem a vysypaný strouhankou, zvedneme trochu okraje, potřeme směsí jablek.

  • 4

    Ze zbytku těsta vykrojíme několik tvarů a položíme je na jablka, potřeme rozšlehaným vejcem /můžeme i posypat sekanými ořechy/ a pečeme v prudké troubě.

Komentáře k receptu