Polévka z čerstvého zelí s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 138.9 mg
- Vláknina 1624.2 mg
- Vitamín A 1624.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné zelí si nakrájíme na úzké proužky, vložíme do kastrolu s osolenou vodou, přidáme máslo a povaříme do měkka.
-
2
Jakmile je zelí měkké, přilijeme mléko se zakvedlanou moukou a polévku necháme povařit ještě cca 10 min. Poté polévku odstavíme.
-
3
Očištěné brambory nakrájené na kostičky si uvaříme zvlášť a po odstavení polévky je přisypeme do polévky.
-
4
Polévku na závěr zjemníme žloutkem rozkvedlaným v mléce.