Pečená pomazánka z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 895 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 80 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 679.5 mg
- Draslík 424.1 mg
- Vláknina 223.2 mg
- Vitamín A 223.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná a omytá játra umeleme a vložíme do šlehače. Přilijeme smetanu, olej, přidáme vejce, koření a sůl. Vše chvíli šleháme.
-
2
Směs urovnáme do formy vymazané sádlem a vysypané strouhankou. Pomazánku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.