Vepřové řízky v omeletách
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Šunka dušená
- 600 g Vepřová kýta
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 4 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 6 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 40 g
- Sodík 553 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 371.3 mg
- Draslík 604.3 mg
- Vláknina 15.8 mg
- Vitamín A 15.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a po okrajích nařízneme. Řízky opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji na pánvi, zabalíme do omelet a upravíme na nahřáté talíře.
-
2
Olej od opékání slijeme a na pánev přidáme máslo. Po rozehřátí je zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Šťávu nalijeme pod maso.
-
3
Příprava omelet: Vejce rozšleháme s nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou šunkou, mlékem a solí. Z těsta upečeme na pánvi na oleji 4 omelety.