Plněná vepřová kýta
Suroviny
- 500 g Vepřová kýta
- 120 g Játra vepřová
- 100 g Anglická slanina
- 120 g Sádlo škvařené
- 100 g Paprika červená
- 200 ml Vývar z hovězích kostí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 63 g
- Sodík 690 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 222.7 mg
- Draslík 875.9 mg
- Vláknina 2181.3 mg
- Vitamín A 2181.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme.
-
2
Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme.
-
3
Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa.