Polévka z podmáslí se sýrovými toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 4 krajíc Veka
  • 800 ml Mléko - podmáslí
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Polévkové koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 240 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 148.7 mg
  • Draslík 39.8 mg
  • Vláknina 182.8 mg
  • Vitamín A 182.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařící vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí rozmíchané s hladkou moukou a krupicí. Vše chvíli povaříme. Přidáme máslo, polévkové koření a podle chuti sůl. Do každé porce při podávání vložíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce nakrájeného na kousky.

  • 2

    Polévku podáváme s teplými sýrovými toasty.

  • 3

    Příprava toastů: Plátky veky šikmo rozkrojíme na poloviny, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty krátce zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu