Polévka z podmáslí se sýrovými toasty
Suroviny
- 80 g Sýr Eidam cihla 40%
- 4 krajíc Veka
- 800 ml Mléko - podmáslí
- 600 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Polévkové koření
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Pšeničná krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 17 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 148.7 mg
- Draslík 39.8 mg
- Vláknina 182.8 mg
- Vitamín A 182.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící vody s kmínem a solí zašleháme podmáslí rozmíchané s hladkou moukou a krupicí. Vše chvíli povaříme. Přidáme máslo, polévkové koření a podle chuti sůl. Do každé porce při podávání vložíme 1/2 natvrdo uvařeného vejce nakrájeného na kousky.
-
2
Polévku podáváme s teplými sýrovými toasty.
-
3
Příprava toastů: Plátky veky šikmo rozkrojíme na poloviny, potřeme máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Toasty krátce zapečeme v troubě.